Alla inlägg den 15 mars 2011

Av Alexander Qvarnström - 15 mars 2011 18:00

Om du vållar skada till dig själv i ett olycksfall eller om någon skadar dig, så är det enda man vill att överleva. Men när traumat har lagt sig så vill du gärna veta vad som händer med försäkringar hit och dit?! Man kanske inte riktigt orkar ta itu med att ta reda på sina förmåner. Eller man kanske har alldeles för lite tid för att kontakta en advokat. Det är dock väldigt viktigt att förstå sina rättigheter. Om du känner att du inte klarar av det själv så måste du kontakta en jurist. Om du bor i Uppsala regionen så kan du kontakta en jurist här: advokat uppsala.

Det finns tre typer av skadeståndsanspråk som kan appliceras, dessa är: oaktsamhet, strikt ansvar, och avsiktligt. Om någon har gjort dig illa på grund av dennes ovarsamhet så kan du lämna in en stämningsansökan som påpekar just det här. Om du skadas av en defekt produkt, så kan du lämna in en stämningsansökan som pekar på försumlighet från företagets sida.   

När du vet vilken typ av skadeståndsansökan som du skall lämna in så måste du hitta en advokat i Uppsala. Det bästa är om du hittar en advokat som är specialiserad på just skadeståndsrätt

Vid mindre skador exempelvis måttliga skador vid en bilolycka så är det bästa att genast rådgiva med försäkringsbolaget och deras jurister. Detta för att undvika de dyra jurist utläggen. För lite större fall och allvarligare olyckor så är det bra om du anlitar en jurist i Uppsala så att försäkringsbolaget och motparten vet att man menar allvar. Detta påskyndar ofta på processen. Om du saknar juridiskt ombud i det här läget så ligger du ganska dåligt till!
Om du behöver en advokat i Uppsala så finns det uppemot ett 100 tal så du kommer garanterat hitta någon som passar dig.

Nödvändiga frågor som du kan ställa till din jurist i Uppsala

Vilka rättigheter har man?
Vilka krav brev ska skickas? Hur många försäkringsbolag skall anmälas? Står advokaten för det här? Eller skall du göra det?
Hur länge har juristen och dess advokatbyrå funnits?
När ålägger man och framförallt hur mycket spenderar man för advokaten i Uppsala?
Vem ska betala mina utgifter som har uppkommit på grund av skadan?
Du ska inte känna dig besvärad för att ställa frågor till din advokat. Kom ihåg att det är du som betalar juristens lön.

Om du någonsin blir arresterad eller omhändertagen så är det väldigt viktigt att veta vilka förmåner du har. När du blir fängslad så kommer polisen ta dig till en polisstation för förhör och liknande här får du även kontakta din advokatbyrå i Uppsala.
Polisen måste berätta varför du är arresterad. Se till att din advokat alltid är närvarande när de fotograferar tar fingeravtryck.
Kom ihåg att om du inte har pengar till en advokat så måste staten utse en till dig och betala denna. Om du vill leta efter advokat själv så finns det här, jurist uppsala.



Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards